KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI
2 czerwone cebule 2 łyżki masła 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżeczki cukru trzcinowego Na małej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy cebule obrane i pokrojone w kostkę. Dodajemy szczyptę soli i smażymy dwie minuty, po czym dodajemy 3 łyżki wody, nakrywamy patelnię i dusimy 10 minut na niedużym ogniu. Po tym czasie zwiększamy płomień na duży, posypujemy całość cukrem, dodajemy ocet i smażymy kolejne 10 minut, co jakiś czas mieszając – woda wyparuje, a cebula zacznie się karmelizować. Idealna do bur... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove
Autor
Kamila A
Gotowanie z miłości do jedzenia.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
buraczki, kanapka, kanapki, obiad
Inne przepisy z KuchcikoweLove
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję