TORCIK BEZOWY Ż CIASTKAMI KORZENNYMI

TORCIK BEZOWY Ż CIASTKAMI KORZENNYMI

TORCIK BEZOWY Ż CIASTKAMI KORZENNYMI

beza: 6 białek w temperaturze pokojowej 300 g drobnego cukru (1,5 szklanki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli 8 daktyli 2 ciasteczka korzenne  krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 10 ciasteczek korzennych  10 daktyli Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy  25 cm. Białka ubijamy  ze szczyptą soli, następnie dodajemy łyżeczkę octu. Cią... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.