ZAKWAS NA BARSZCZ WIGILIJNY
ZAKWAS NA BARSZCZ WIGILIJNY
1 kg buraków podłużnych 5 ząbków czosnku 2 litry wody 2 łyżki soli morskiej 6 liści laurowych 12 ziaren ziela angielskiego 12 ziaren pieprzu czarnego 3 kromki prawdziwego razowca lub szklanka soku z kiszonych ogórków Po 5-7 dniach zlewamy sam zakwas do butelek i przechowujemy zamknięty w lodówce. Taki zakwas dodajemy do naszego barszczu Wigilijnego . Buraki myjemy i obieramy. Kroimy na plasterki lub mniejsze części. Zagotowujemy wodę, rozpuszczamy w niej sól i studzimy. Do słoików lub kam... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove
Autor
Kamila A
Gotowanie z miłości do jedzenia.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
buraki, burak, ogórki, ogórki kiszone, chleb, barszcz wigilijny, barszcz, chleb na zakwasie, chleb z ziarnami
Inne przepisy z KuchcikoweLove
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję