ZAKWAS NA BARSZCZ WIGILIJNY

ZAKWAS NA BARSZCZ WIGILIJNY

ZAKWAS NA BARSZCZ WIGILIJNY

1 kg buraków podłużnych 5 ząbków czosnku 2 litry wody 2 łyżki soli morskiej 6 liści laurowych 12 ziaren ziela angielskiego 12 ziaren pieprzu czarnego 3 kromki prawdziwego razowca lub szklanka soku z kiszonych ogórków Po 5-7 dniach zlewamy sam zakwas do butelek i przechowujemy zamknięty w lodówce. Taki zakwas dodajemy do naszego barszczu Wigilijnego .  Buraki myjemy i obieramy. Kroimy na plasterki lub mniejsze części.  Zagotowujemy wodę, rozpuszczamy w niej sól i studzimy.  Do słoików lub kam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję