Pasztet sojowy (niepieczony) i Dochodzenie

Pasztet sojowy (niepieczony) i Dochodzenie

Pasztet sojowy (niepieczony) i Dochodzenie

Dla fanów soi, do których i ja się zaliczam. Wystarcza na kilka dni do kanapek. Idealnie pasuje do niego odrobina majonezu wegańskiego i jakieś warzywo. Smacznego!  Składniki: ½ szklanki soi 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ filiżanki wody 2 łyżki oliwy 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 filiżanka kaszy gryczanej sól, pieprz ocet winny lub sok z cytryny Soję namocz na noc. Następnego dnia ugotuj. Ugotuj również kaszę gryczaną. Zmiksuj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny lub oc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, kasza gryczana, cytryna, sok, kasza, wegańskie, śniadanie, kanapka, warzywa, zupa pomidorowa, majonez, kanapki, śniadania, ciasto 3 bit, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.