Dżem brzoskwiniowy

Dżem brzoskwiniowy

Dżem brzoskwiniowy

A może by tak rozpocząć dzień od kanapki z dżemem brzoskwiniowym - najlepszym bo zrobionym własnoręcznie! Do dzieła więc ;) Przekonajmy się jakie to proste. Warto bo przetwory z brzoskwiń są pyszne i potrafią rozpromienić każdy, nawet najbardziej pochmurny dzień :) 5 kg brzoskwiń 1 cytryna 0,75 kg cukru 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Owoce myjemy, obieramy ze skórki i pozbawiamy pestek. Miąższ kroimy w grubą kostkę. Brzoskwinie przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, podlewamy niewielką ilości... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krokusowy Dom

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.