Przepis na : śniadanie
Od bardzo dawna czułam, że jajko i awokado to całkiem dobry duet. Nie mówiąc o moim googlowaniu, które bardzo często tylko utwierdzało mnie w tym przekonaniu. Tylko jakoś się ciągle nie składało. Bo albo miałam inne blogowe plany, albo pogoda była nieodpowiednia do robienia zdjęć, albo domownicy mieli inne plany. I do znudzenia… jak to u mnie bywa, chciałam się pozbyć awokado, które zaczynało być już za miękkie. Co zrobić? No przecież pastę jajeczną. Zastanawiałam się nad dodatkami. Majonez, to wiadomo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...