Kilka dni temu miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu kulinarnym zorganizowanym przez markę Pudliszki. W studio Cook up mieliśmy przygotować różne dania wykorzystując ketchup. To produkt, który wszyscy znają i mnóstwo osób używa. Do kanapek, frytek, zapiekanek i wielu innych dań jest niezastąpiony. Jednak czy można nim tylko po prostu polać coś i gotowe ? Na warsztatach zobaczyłam jak jeszcze można go użyć. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
ten sorbet mnie intryguje! chociaż chyba bałabym się spróbować :D ...
mnie też intrygował, ale rozczarował - zupełnie nie trafiony pomysł według mnie
Dorsz wygląda zniewalająco! sorbet.. hmm... ;)Bardzo pomocne takie warsztaty, z chęcią kiedyś sama bym w podobnym spotkaniu uczestniczyła :)pozdrawiam !
Izo, czy dobrze widzę: ten dorsz to w cieście naleśnikowym, takim ciut gęstszym i pokolorowanym smakiem i barwą ketchupu?
dokładnie tak - gotowa tempura (albo samemu wymieszać mąkę pszenną z kukurydzianą) rozmieszana z ketchupem i odrobiną wody - ma być bardzo gęste ciasto naleśnikowe - maczamy rybę i smażymy w głębokim oleju