Witajcie, mam dla Was przepis na zupełny rarytas!, ja jestem zachwycona smakiem tej cukinii. Dodatek pasty chili, czosnku i oczywiście najwyższej jakości oliwy z oliwek sprawia, że można się od tego uzależnić :). Cukinie należy wybierać małe, nie wyrośnięte, może być odmiana żółta i zielona, teraz mamy sezon więc trzeba korzystać. Składniki: 5 małych cukinii o długości ok 25-30 cm, (wyszły mi dwa słoiczki po 180 ml ) Zalewa: 3/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 2 płaskie łyżeczki pikantnej pasty pap... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...