Oszukane kacze confit

Oszukane kacze confit

Oszukane kacze confit

Przepis na oszukane kacze confit pochodzi z  książki Davida Lebovitza  "Moja kuchnia w Paryżu". Confit z kaczki lub gęsi to, oryginalnie, mięso gotowane w tłuszczu. Najpierw się je marynuje w soli, a następnie powoli gotuje. Długi czas gotowania sprawia, że jest bardzo miękkie i łatwo odchodzi od kości. Był to sposób na konserwowanie mięsa, które zatopione w tłuszczu mogło przetrwać wiele tygodni. Wersja, którą podaję jest przygotowywana w piekarniku. Mięso nadaje się do zjedzenia na przykład z ziemniakam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mięso, udka , kaczki, marynaty, mięsa pieczone, konfitura, polewa, kanapka, cebula, łatwe , chleb, kanapki, ziemniaki, ziemniak, pieczone udka, francuskie, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, chleb z ziarnami, chleb mieszany

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.