P o pierwszym przygotowaniu tego wegańskiego smalcu nie mogę sobie wybaczyć tylko jednej rzeczy - że zabrałem się za niego tak późno! Otworzywszy Kuchnię Roślinną Marty Dymek, którą dostałem jeszcze na Gwiazdkę, pierwszą rzeczą, na którą zwróciłem uwagę, był właśnie ten przepis. Nie wiem, jak to się stało, że odwiedzając Jadłonomię regularnie, mi on umknął. A jest on moi Drodzy najlepszym smarowidłem kanapkowym , jakie kiedykolwiek miałem okazję wypróbować. Tak, tak, to prawdziwa ekstaza kulinarna! Teksturą... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...