Sezamowa rzodkiewka-sałatka
Sezamowa rzodkiewka-sałatka
Jakoś tak się przyzwyczailiśmy że rzodkiewka to do białego sera lub na kanapki. Ja już parę razy ,, odczarowywałam ją " wyprawiając w świat. Robiłam pikle z marynowanych rzodkiewek, smażyłam w sosie sojowym. Robię jarzynkę i chłodnik z liści rzodkiewki. Teraz przyszła pora na rzodkieweczkę w tajskim stylu.
Czas: 10 minut
Składniki:
1 pęczek rzodkiewki
kilka gałązek dymki lub szczypioru
sól
1/3 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej
cukier
sok z cytryny do smaku
1 łyżeczka czarnego sezamu
... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasty, pasta, sok, cytryna, sałatki, sezam, sałatka, por , sosy, ser biały, kanapki, kurczak grillowany, lekka, sos sojowy, cukier, sok cytrynowy, surówka, kanapka, kurczak, jarzyny, porem, biała rzodkiewka , pasta kurczak, pasta z kurczaka, smażony ser, lekkie sałatki, sałatka z kurczakiem, kurczak z cytryną, salatka z serem, sałatka z kurczakiem i winogronami
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
Beata,
24 kwietnia 2013 21:43:08Rzodkiewka z odzysku?
Bunia Babciagramolka,
25 kwietnia 2013 10:46:12Hi hi - tym razem nie . Twarda i jędrna - świeżutka. Zupełnie inaczej smakuje taka cytrynowa.
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję