Chleb mieszany z sorgo i amarantusem na zakwasie

Chleb mieszany z sorgo i amarantusem na zakwasie

Chleb mieszany z sorgo i amarantusem na zakwasie

Wczoraj zakupiłam zupełną nowość w mojej kuchni i od razu postanowiłam ją wykorzystać. Mowa o sorgo, które - według informacji podanej na opakowaniu - jest bogatym (13%) źródłem białka oraz zawiera mikroelementy: wapń i żelazo. Próbowałam je zmielić na sucho, ale mój blender nie dał rady :( Młynka do kawy nie chciało mi się myć ;) Zanim przystąpiłam do wyrabiania ciasta na chleb, namoczyłam (ok. 3 godzin) ziarna w ok. 150 ml przefiltrowanej wody. Składniki na keksówkę o wymiarach (26 x 8 x 7) cm : 120 g sorgo ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, kanapka, pieczywo, kanapki, ciasto z masa, ciasta z masa, chleb z ziarnami, chleb na zakwasie, ciasto z kawą, chleb na drożdżach , ciasto z białek , chleb razowy, chleb mieszany, drugie danie

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.