Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną

Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną

Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną

Żadne święta nie mogą się obyć bez pieczonego mięsa! ;) Obok tradycyjnego schabu i boczku warto zrobić także lżejszą i zdrowszą, ale równie smaczną wersję: filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną. Nie bójcie się tego, że wyjdzie suchy. Dodatek suszonych owoców oraz pieczenie w folii sprawią, że mięso będzie bardzo soczyste, kruche i smaczne. Może być wykorzystane jako wędlina na kanapki (podana z żurawiną, czy np. chrzanem) lub też na ciepło jako danie główne. Tak przyrządzony filet z indyka może także zagościć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, indyk, przepisy na święta, żurawina, susz, mięsa pieczone, boczek, kanapki, bez pieczenia, obiad, schab, kanapka, pieczony boczek, soczysty schab pieczony, dania bez mięsa

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.