Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną
Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną
Żadne święta nie mogą się obyć bez pieczonego mięsa! ;) Obok tradycyjnego schabu i boczku warto zrobić także lżejszą i zdrowszą, ale równie smaczną wersję: filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną. Nie bójcie się tego, że wyjdzie suchy. Dodatek suszonych owoców oraz pieczenie w folii sprawią, że mięso będzie bardzo soczyste, kruche i smaczne. Może być wykorzystane jako wędlina na kanapki (podana z żurawiną, czy np. chrzanem) lub też na ciepło jako danie główne. Tak przyrządzony filet z indyka może także zagościć... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl
Autor
Ania R.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, indyk, przepisy na święta, żurawina, susz, mięsa pieczone, boczek, kanapki, bez pieczenia, obiad, schab, kanapka, pieczony boczek, soczysty schab pieczony, dania bez mięsa
Inne przepisy z MyCookBook.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję