Labneh, to bardzo delikatny jogurtowy serek, który swój rodowód ma w kuchni arabskiej. Bez żadnego problemu przygotujemy go w naszej kuchni. Wystarczy dobry i gęsty naturalny jogurt grecki. Pamiętajcie tylko, żeby przy kupnie jogurtu czytać jego etykietę. Wybierajcie taki, który w swoich składnikach podsiada tylko mleko i żywe kultury bakterii. Inne dodatki są nam zbędne. Gotowy serek możemy wykorzystać do smarowania kanapek, do pieczonych w... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...