Mus truskawkowo-rabarbarowy

Mus truskawkowo-rabarbarowy

Mus truskawkowo-rabarbarowy

Gotowe w : 2 dni   Sezon na przetwory uważam za otwarty! Dlatego dzisiaj moja pierwsza propozycja. Rabarbar w końcu się pokazał, więc postanowiłam ten cudowny smak zamknąć w słoiku tak, aby można było się nim delektować również w zimowe wieczory. Sam rabarbar jest kwaśny. Ponieważ idealnie komponuje się z truskawkami, połączyłam oba smaki i wyszedł pyszny, aksamitny mus. Idealnie smakuje jako dodatek do naleśników, kanapek jak również do ciast. Składniki 2 kg rabarbaru 2,5 kg truskawek 2 szkl. cukru Kr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.