Szakszuka

Szakszuka

Szakszuka

Przepis na : śniadanie

W taki chłodny styczniowy poranek ciepłe rozgrzewające śniadanie to coś, na co zdecydowanie mam ochotę. Dziś postawiłam na jajka, żeby jednak nie było zbyt klasycznie wybrałam afrykański sposób na jajka, czyli szakszukę 😃 Szakszuka po arabsku znaczy "wielki bałagan". I rzeczywiście jest to swego rodzaju bałagan na patelni 😉 Pochodzi ona z Tunezji, ale równie popularna jest w Egipcie, Maroku czy Izraelu. A od jakiegoś czasu popularność zdobywa również w Polsce. Szakszuka to potrawa złożona głównie z jajek i po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.