Cukinia marynowana po francusku

Cukinia marynowana po francusku

Cukinia marynowana po francusku

Cukinia marynowana po francusku Pyszna i od kilku lat coraz bardziej popularna , na naszych stołach cukinia , naprawdę zasługuje na swoją uwagę , ze względu na walory smakowe jak i dietetyczne .W związku z powyższym ,czas na następny przepis, na zimowe przetwory z udziałem cukinii . Dość prosty , wymaga tylko troszkę cierpliwości . Tak przyrządzona cukinia , to coś pomiędzy klasycznym piklem , a ogórkami w musztardzie. Jest cudownie miękka , słodkawo-pikantna , po prostu pyszna , doskonała na kanapki i do sztu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.