Golonka gotowana w piwie z nutą musztardy i jałowca

Golonka gotowana w piwie z nutą musztardy i jałowca

Golonka gotowana w piwie z nutą musztardy i jałowca

Przepis na : obiad

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Tak przygotowana golonka jest miękka, soczysta i niezwykle aromatyczna. Idealnie nadaję się na obiad, czy kanapkę. 1 golonka (około 600-700g z kostką) 1 cebula 2 łyżki oleju sól Marynata: 2 ziarnka jałowca 1 łyżka musztardy (najlepiej ostrej) Zalewa: 1/2 litra piwa 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól     Golonkę umyć, osuszyć, natrzeć solą i kolejno mary... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.