Domowa mielonka ...dużo lepsza niż ze sklepu.....oczywiście zrobiona w szynkowarze..i z dodatkiem przyprawy Kebabczeta , którą można kupić tutaj... mięso mielone 2 łyżeczki soli peklującej 2-3 łyżeczki żelatyny przyprawa Kebabczeta około 50 ml wody Do mięsa dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Wyrobione mięso przełożyć do szynkowaru, zamknąć szynkowar i odstaic do lodówki na około 2-3 dni.Następnie wstawić do garnka wyłożonego ścier... czytaj dalej...
W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...