Dżem porzeczkowo cytrynowy babcinym sposobem

Dżem porzeczkowo cytrynowy babcinym sposobem

Dżem porzeczkowo cytrynowy babcinym sposobem

Dżemów na sklepowych pułkach nie brakuje. Jednak domowe przetwory są o wiele smaczniejsze, zawierają mniej cukru i przede wszystkim nie mają ulepszaczy. Każdy może je przygotować w taki sposób w jaki lubi najbardziej. Babcina metoda polega na tym, iż nie używamy żelfixów. Dżem gotuje się przez 3 dni przez co najmniej 1 godzinę. Ten przepis jest na dżem bez pestek. Idealny dla dzieci, na kanapki, do naleśników czy jako podkład do ciast. Dżem łatwo smaruje się, pachnie i prezentuje się wyśmienicie.  Dżem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Paulettes

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.