Czekośliwka do słoików na zimę

Czekośliwka do słoików na zimę

Czekośliwka do słoików na zimę

  Mocno czekoladowa czekośliwka do słoików na zimę. Zdecydowanie dla fanów czekolady. Dzięki dodaniu śliwek człowiek ma mniejsze wyrzuty sumienia, gdy zje pół słoiczka :). Dla kogo: dla chcących spróbować zdrowszej alternatywy dla kremu czekoladowego do kanapek dla szukających pomysłu co zrobić ze śliwek dla czekołasuchów Składniki: 1,5kg śliwek (waga po wypestkowaniu) łyżeczka (płaska) cynamonu 7 tabliczek gorzkiej czekolady 2 tabliczki mlecznej czekolady 550g cukru 6 łyżek kakao 1,5 szklanki orzechó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.