Przepis inspirowany Gennaro Contaldo! potrzebujemy: - paprykę grilowaną (może być z zalewy octowej) - garść kaparów - kilka łyżek jogurtu *u mnie bez laktozy - świeża pietruszka Paprykę i kapary dobrze opłukać w wodzie. Wszystkie składniki umieścić w blenderze. Całość zmiksować na jednolitą masę. Najlepiej zostawić na noc w lodówce aby smaki się "przegryzły". Można stosować do kanapek, dań na zimno. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...