Bruschetta, czyli grzanka z pomidorową salsą

Bruschetta, czyli grzanka z pomidorową salsą

Bruschetta, czyli grzanka z pomidorową salsą

Przepis na : kolacja

Bruschetta - włoski przysmak podawany na wiele sposobów. Podstawą jest opieczona bułka, najlepiej ciabatta, posmarowana oliwą z oliwek i natarta świeżym czosnkiem. Dodatkiem najczęściej są salsy z pomidorów i bazylii, ale nie tylko. Wersji bruschetty jest pewnie tyle, ilu jej wielbicieli. Ja bezapelacyjnie do nich należę :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju grzanki, a bruschetta jest moją ulubioną. Dzisiaj zapraszam na najprostszą jej wersję. Najprostszą, ale jakże smaczną i pachnącą. Jak pachnie? jak lato, jak świeże ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.