Bułki pszenno-żołędziowe

Bułki pszenno-żołędziowe

Bułki pszenno-żołędziowe

To kolejny sposób na wykorzystanie mąki żołędziowej, której został mi jeszcze zapasik po zakupach na bazarze Olkuska. Z jej dodatkiem trzeba uważać, bo dość charakterystyczny smak. Za to już niewielki jej dodatek do wypieku zmienia kolor, zapach i smak pieczywa. Dlatego polecam spróbować :) Składniki: 60 g mąki żołędziowej bułki pszenno-żołędziowe 240 g mąki pszennej 200 g mąki pszennej razowej łyżeczka soli 4 łyżki oliwy roztrzepane jajko opakowanie drożdży suszonych (7g) szklanka ciepłego mleka garść słoneczni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, ciasto, słonecznik, pieczywo, kanapka, kanapki, bułka pszenna

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.