Pasta z wędzonych szprotek

Pasta z wędzonych szprotek

Pasta z wędzonych szprotek

Przepis na : śniadanie

Zobaczyłam w sklepie szprotki nabrałam na nie ochoty więc kupiłam. Jednak jak przywiozłam do domu ochota mi przeszła więc ze szproteczek powstała pasta ze szczypiorkiem i serem, którą wszyscy zjedliśmy ze smakiem.składniki: 200 g wędzonych szprotek 3 łyżki majonezu 1 łyżka szczypiorku 1 łyżeczka kaparów 100 g sera typu włoskiego (ja dałam Capri Sierpc) Od szprotek oderwać łebki oraz ogonki. Następnie całe tuszki wrzucić do rozdrabniacza. Dodać majonez i zmiksować. Następnie dodać osączone z z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Malwinka, 28 stycznia 2014 11:17:17

Takiej pasty nie jadłam, zdecydowanie do wypróbowania! :)

Monika, 28 stycznia 2014 16:47:09

polecam prosta i smaczna :)