Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym

Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym

Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym

Przepis na : obiad

Mielona wołowina z dodatkiem pieczarek zrolowana z ziarnami kukurydzy konserwowej, która tworzy ciekawy wzorek, nadając lekkiej słodyczy. Całość zawinięta w mocno wędzonym boczku, który ochrania przed wysuszeniem mięsa i nadaje aromat wędzonki. Pieczeń nadaje się na gorąco, jak też jako wędlina na kanapki, bo bardzo dobrze się kroi. 1,3 kg mielonej wołowiny 400 g pieczarek 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 łyżka soli pieprz kolorowy 2 łyżki musztardy 1 mała puszka kukurydzy pieprz ca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, boczek, mielone, pieczarki, wołowina, obiad, chilli, jajko, czosnek, pietruszka, świąteczne, świąteczne przepisy, dania bez mięsa, mięso mielone, ziemniak, kanapka, ciekawe przepisy, sosy, ziemniaki, kanapki, surówka, mielone pieczarki, pieczony boczek, pieczarki do obiadu, mięso na obiad, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, bez pieczenia, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.