Pieczona karkówka z czosnkiem i jałowcem.

Pieczona karkówka z czosnkiem i jałowcem.

Pieczona karkówka z czosnkiem i jałowcem.

Karkówka w całości jest zawsze mile widziana, czy to na obiad, czy do kanapek-zawsze się sprawdzi. SKŁADNIKI: 1,5-2 kg. chudej karkówki 1/2 główki czosnku po dwie łyżeczki:soli, papryki słodkiej, lubczyku, majeranku 1 łyżeczka płaska pieprzu 4-5 owoców jałowca 10 kulek kolendry 2 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE: 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, owoce jałowca, kolendrę rozgniatamy w moździerzu, do miseczki wkładamy wszystkie przyprawy, dodajemy rozgniecione owoce jałowca, kolendrę i czosnek,  do mieszan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.