Przepis na : obiad
(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Pieczona pierś kurczaka to przepis, który zawsze rozwiązuje odpowiedź na pytanie „co ugotować?”. 🙂 Możecie serwować ją jako danie główne, ale też pasuje do wszelkiego rodzaju sałatek, kanapek czy też wrapów i quesadilli. Zamarynowane mięso, pieczone w wysokiej temperaturze jest niezwykle miękkie oraz soczyste. Prezentuje się również bardzo dobrze wizualnie – z wierzchu pierś kurczaka ładnie przyrumieniona, a w środku jasna, dobrze wypieczona, jednak... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...