Pasta jajeczna z szynką

Pasta jajeczna z szynką

Pasta jajeczna z szynką

Przepis na : kolacja

Bardzo smaczna pasta z jajek i szynki z sosem chrzanowym, idealna na kanapki. Często przyrządzam ją na śniadanie, polecam. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 100 gram szynki 3 łyżki sosu chrzanowego Roleski 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, szynkę kroimy w drobną kostkę, umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos chrzanowy, majonez, doprawiamy do smaku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.