Pasta jajeczna z szynką

Pasta jajeczna z szynką

Pasta jajeczna z szynką

Przepis na : kolacja

Bardzo smaczna pasta z jajek i szynki z sosem chrzanowym, idealna na kanapki. Często przyrządzam ją na śniadanie, polecam. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 100 gram szynki 3 łyżki sosu chrzanowego Roleski 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, szynkę kroimy w drobną kostkę, umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos chrzanowy, majonez, doprawiamy do smaku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.