Sos tatarski

Sos tatarski

Sos tatarski

Dzisiaj mam dla Was klasyczny pomysł na Wielkanoc. Sos tatarski od lat króluje na moim świątecznym stole. Główną bazę sosu stanowią marynowane warzywa i majonez. W zależności od kraju można spotkać przepisy w których używa się samego żółtka, ale moim zdaniem dużo lepszy jest z całym jajkiem, no i co najważniejsze nic nam się nie marnuje. Bardzo często podstawowe składniki urozmaica się również kaparami, ziołami lub szczypiorkiem. Więc jeśli macie na nie ochotę śmiało możecie dodać je do tego sosu. Jest świetn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

PatiGotujePatiGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ogórki, pieczarki, grzyby, majonez, ogórki kiszone, wielkanoc, sałatki, sałatka, świąteczne przepisy, świąteczne, smaczna sałatka, mięso, kanapki, kanapka, dipy, surówka, salatka z jajkiem, pieczarki w sosie, sałatka z majonezem

Inne przepisy z PatiGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.