Pasta jajeczna z szynką

Pasta jajeczna z szynką

Pasta jajeczna z szynką

Szybka, bardzo smaczna i prosta do przygotowania pasta jajeczna z szynką. Polecam przygotować ją na weekendowe śniadanie. Warto dodać, że musztarda dodaje paście lekko ostrości, więc radzę jej nie pomijać.  Składniki: 4 ugotowane na twardo jajka 130 g szynki sól, pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skórki. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Jajka drobno posiekać. Składniki dodać do miski, przyprawić solą oraz pieprzem i za pomocą majonezu,a także ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.