Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej

Bardzo smaczne ogórki w musztardowej zalewie. Mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu jak i również na kanapki. Mają fajny słodko-kwaśny smak. Składniki: ok. 3 kilogramy ogórków  Zalewa: 1 litr wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 5 łyżek musztardy 4 łyżeczki soli 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego Sposób przygotowania: Ogórki myjemy nie obierając ich, kroimy w ćwiartki, układamy do umytych i wyparzonych słoików.Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy poukładane ogórki w słoikach, zakręc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.