Pieczeń rzymska.

Pieczeń rzymska.

Pieczeń rzymska.

Przepis na : śniadanie

     Pieczeń rzymska to nic innego jak klops, tyle tylko, że nadziany jajkami ugotowanymi na twardo. Można ją podawać na ciepło jak i na zimno. Pyszna jest taka prosto z piekarnika, pokrojona w grube plastry z dodatkiem tłuczonych ziemniaczków i sałaty ze śmietaną, a wszystko podlane sosem, np. koperkowym, albo pieczeniowym. Natomiast jak już ostygnie świetnie sprawdza się na imprezach, bo nie dość, że pięknie się prezentuje, to i wybornie smakuje. Idealnie się sprawdzi również w podróży lub po pros... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, mięso mielone, bułki, śniadania, śniadanie, impreza, wieprzowina, kanapka, klopsy, sosy, sałata, kanapki, mięso na obiad, boże narodzenie, zakąski, kolacja, chleb, obiad, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, sos do sałaty, sos do jajek, sos do mielonego , dodatki do mięs

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.