
Pasta śledziowa z jajkiem - tylko dwa składniki i pyszna pasta na kanapki gotowa. Prosta, tania i do zrobienia w ekspresowym tempie. Możesz ją przygotować na dwa sposoby, drobniutko posiekać śledzia i ugotowane na twardo jajka lub oba składniki po prostu zmiksować. Na małych kromeczkach pumpernikla super mini przekąska. Z kromką domowego chleba pyszna kolacja. Składniki: 2 śledzie 2 jajka na twardo 1 łyżka majonezu sól, pieprz koperek - opcjonalnie Wykonanie: śledzie wymoczyć do pożądanej słoności, następnie ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...
Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...