Pasta paprykowa do słoików

Pasta paprykowa do słoików

Pasta paprykowa do słoików

Pasta paprykowa do słoików najlepsza. Czas przetworów na zimę zaczął się u nas jakiś czas temu, teraz przyszła pora na przetwory z papryki. Podam Wam szybki i prosty przepis na pikantną pastę z papryki przypominającą wyglądem, smakiem i aromatem turecki Biber salçası (koncentrat z papryki). Zajadałam się taką pastą dawno temu w Berlinie. Podpytałam się kiedyś o przepis i taką pastę z czerwonej papryki z małą modyfikacją (papryka nie jest pieczona tylko miksowana wraz ze skórą) robię sama od ładnych paru la... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, papryka, słoik, sosy, przetwory, zupa pomidorowa, chilli, sos pomidorowy, kasza, kanapka, mięso, kanapki, makarony, ryż, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, makaron, por , sos paprykowy, marynaty, domowa pizza, mięsa pieczone, sos do pizzy, sos do ryżu, sos do makaronu, sos pomidorowy do pizzy, mięso duszone

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.