Schab z pramezanową skórką

Schab z pramezanową skórką

Schab z pramezanową skórką

Schab upieczony w mleku jest delikatny i kruchy, a parmezanowa skórka dodatkowo podkręca jego smak. Idealny na kanapki, ale można go podawać też w wersji na ciepło. SCHAB Z PARMEZANOWĄ SKÓRKĄ Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ok. 1 litra mleka 100 g tartego parmezanu  Przygotowanie: Schab nacieramy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy mlekiem tak,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.