Jeśli uwielbiacie przyprawę curry, to ten przepis jest właśnie dla Was. Pyszne, chrupiące, lekko pikantne ogórki w zalewie curry. Świetnie się sprawdzą jako dodatek do obiadu lub na kanapkę. Polecam również ogórki w kurkumie oraz ogórki w musztardzie Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 duże cebule gorczyca zalewa 1 L wody 250 ml octu 10% 1,5 szklanki cukru 2 liście laurowe 6 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki curry 1,5 łyżki soli niejodowanej Wykonanie: Ogórki dokładnie myję,... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.