PAPRYKA W MUSZTARDZIE - PO CHORWACKU

PAPRYKA W MUSZTARDZIE - PO CHORWACKU

PAPRYKA W MUSZTARDZIE - PO CHORWACKU

    Przetworów ciąg dalszy i pyszna papryka w musztardzie 😍. Jeśli znudziła się Wam marynowana papryka bądź szukacie czegoś nowego to ten przepis jest dla Was. To super dodatek do pieczonego mięska na kanapkę , do faszerowanych jajek . Naprawdę warto zrobić parę słoiczków.  Składniki: 12 dużych , mięsistych papryk 150 ml octu 10% 150 ml wody  2 łyżki cukru 1łyżka soli 6 liści laurowych  8-10 ziarenek pieprzu  150ml oleju 300 g ulubionej musztardy  Paprykę przecinamy na pół... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.