Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany
Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany
Ratatouille (inaczej ratatuj) to pochodząca z Nicei potrawka warzywna składająca się z cukinii, bakłażana, papryki, cebuli i pomidorów. W tradycyjnej formie przypomina warzywny gulasz czy leczo - składniki kroi się w kostkę i obsmaża na oliwie. Dziś prezentuję Wam ciekawszą i bardziej elegancką wersję tego francuskiego klasyka - ratatouille zapiekane w piekarniku z warzywami pokrojonymi w cienkie plasterki i zanurzonymi w sosie z pomidorków i pieczonej papryki. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane, a będzie prawdzi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa
Autor
Chilli Czosnek i Oliwa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cukinia, sosy, feta, ryby, tarta, placki, makaron, mielone, ryba, ziemniaki, mięso, makarony, pieczywo, panini, placki z cukinii, sos pomidorowy, ser feta, chleb, pasta, ciasto na pizze, kiełbasa, spaghetti, pizza , kanapki, gulasz, bruschetta, kuskus, pasty, potrawka, kanapka
Inne przepisy z Chilli Czosnek i Oliwa
Dodaj komentarz