Pasta z wątróbki drobiowej z grzybami do kanapek

Pasta z wątróbki drobiowej z grzybami do kanapek

Pasta z wątróbki drobiowej z grzybami do kanapek

Kolejne pyszne zastosowanie wątróbki. Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 1 dag suszonych grzybów 1 biała cebula 2 łyżki smalcu 1 żółtko jaja 1 łyżka masła sól do smaku pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku Wykonanie: Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w plasterki i przysmażyć na smalcu, następnie połączyć z wątróbka, grzybami i dusić przez 15 minut. Następnie zmielić, dodać żółtko, masło, przyprawy do smaku, starannie wymieszać. Podawać na zimno do kanapek.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, jajko, wątróbka drobiowa, kanapka, drobiowe, kanapki

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.