Hummus – podstawowy przepis

Hummus – podstawowy przepis

Hummus – podstawowy przepis

Przepis na : obiad

Hummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza – dziś podstawowy przepis na to danie! Puszka (400g.) ciecierzycy [waga razem z zalewą] lub ok 150g. ciecierzycy suchej. 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku 5 łyżek pasty tahini 1 łyżeczka kuminu, czyli kminu rzymskiego Oliwa lub olej o neutralnym smaku Sól Pieprz Ciecierzycę z puszki odsądzamy i umieszczamy w naczyniu do bl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Autor

Marcin SosnowskiMarcin Sosnowski

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, dipy, kanapka, przekąska, kanapki, przepisy fit, sosy, przekąski, fit, papryka, mięso, obiad, przetwory, szybkie przekąski, szybki obiad, obiad na szybko, mięso na obiad, dania bez mięsa

Inne przepisy z MarcinChef

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.