Indyjski ser Panir (Paneer)
Indyjski ser Panir (Paneer)
Ten ser pochodzi z Indii i przypomina tradycyjne wiejskie sery warzone w garnkach. Należy do najprostszych w wykonaniu serów. Można go stosować np. na kanapki jak normalny twaróg. Do tego celu nadaje się znakomicie. My postanowiliśmy jednak gotowy ser zawinąć w pieluchę i powiesić na kilka miesięcy w przewiewnym miejscu. W ten sposób chcemy zrobić coś na wzór suszonego twarogu, jakże popularnego na moim rodzinnym Podlasiu. Trzymajcie kciuki, aby wyszedł nam ten smakołyk :) 5 litrów pełnotłustego mleka (świeżego lub p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture
Autor
Matka Teresa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ser, tarta, sok, cytryna, twaróg, ser żółty, kanapki, por , makarony, makaron, kanapka, makaron z serem
Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję