Wieprzowina "szarpana" (pulled pork)

Wieprzowina

Wieprzowina "szarpana" (pulled pork)

Przepis na : kolacja

Kolejna mięsna propozycja na dziś :) Drobno poszarpane mięso wieprzowe jest dosłownie przesiąknięte przyprawami, a to za sprawą 24-godzinnego marynowania i dłuuugiego pieczenia. Przepis znalazłam na stronie ' Smak mojego domu '. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, jednak wymaga cierpliwości ;) Najlepiej smakuje z pieczywem lub puree ziemniaczanym. Zapraszam do pieczenia!  Składniki: 1 1/2 kg łopatki wieprzowej dobrej jakości 4 łyżki oleju 3 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 1/4 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.