Grzanka z awokado i przepiórczym jajkiem sadzonym.

Grzanka z awokado i przepiórczym jajkiem sadzonym.

Grzanka z awokado i przepiórczym jajkiem sadzonym.

Przepis na : śniadanie

Dziś propozycja na pyszne śniadanie, które da nam zastrzyk energii na dalszą część dnia. Chrupiąca grzanka z żytniego chleba natarta czosnkiem, wyładowana po brzegi pastą z awokado pomidorami i zwieńczona uroczym przepiórczym jajeczkiem. Smakuje bosko! SKŁADNIKI ( 2 grzanki) 2 kromki chleba żytniego 1 ząbek czosnku 1/2 dojrzałego awokado 1 szalotka sok z 1/4 limonki 1 łyżeczka parmezanu sól pieprz 1 pomidor malinowy 2 jajeczka przepiórcze SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Awokado rozgnieść widelcem. Szalotkę drobniutrko po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DefinicjaSmaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.