Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem

Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem selera korzeniowego, który nadał pieczeni ciekawego aromatu i fajnego smaku. Całość otula wędzony boczek, który uchronił przed wysuszeniem, szczególnie, że pieczeń jest z dość chudego mięsa. Polecam na obiad lub jako wędlinę na kanapki. 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 3 łyżki bułki tartej 1/2 selera korzeniowego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego ok 300 g boczku wędzonego olej rzepakowy do smażenia Cebulę pokroić w drobną kostkę, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, mielone, mięso, tarta, seler, obiad, szynka, mięso mielone, bułki, danie jednogarnkowe, świąteczne przepisy, świąteczne, wieprzowina, ciekawe przepisy, sosy, kanapki, kanapka, pieczony boczek, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, pieczeń z mięsa mielonego, mielone z warzywami, pieczeń z szynki, pieczona szynka, dania mięsne, drugie danie, sos mięsny

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.