Sezon na paprykę w pełni - róbmy ajwar!
Sezon na paprykę w pełni - róbmy ajwar!
Dzień dobry,Sezon na papryki i bakłażany jest w pełni (na moim bazarku są teraz śmiesznie tanie), zatem nadszedł czas na przygotowanie zapasów ajwaru na najbliższe kilka miesięcy. Postanowiłam zrobić go całkiem sporo, bo chcę obdarować nim moją rodzinę, a i ja z Mężem nie pogardzimy kilkoma słoiczkami w kuchennej szafce:)Dla przypomnienia ajwar to przepyszna pasta na bazie pieczonej papryki i bakłażanów o bałkańskim rodowodzie. Doskonała do dań z grilla, na kanapkę i do serów. Przepis możecie znaleźć w ty... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Chilli Czosnek i Oliwa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chilli, sosy, pieczenie, papryka, warzywa, pasty, pasta, do pracy, kanapki, grill, dania z grilla, przetwory, czosnek, kanapka, warzywa z grilla, sos chilli
Inne przepisy z Chilli Czosnek i Oliwa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję