Tradycyjny schab pieczony z majerankiem i czosnkiem

Tradycyjny schab pieczony z majerankiem i czosnkiem

Tradycyjny schab pieczony z majerankiem i czosnkiem

Przepis na : kolacja

Kruchy, soczysty i delikatny schab według przepisu Babci Alinki. Świetny do kanapek, a z dodatkiem sosu i ziemniaczków będzie pysznym drugim daniem :)Składniki:schab bez kości około 1 kgsuszony majeranek  2 łyżkiczosnek 5 ząbkówsól pół łyżeczkiolej (rzepakowy lub oliwa z oliwek) lub smalec 3 łyżkiPrzygotowanie:Mięso posolić. Na patelni rozgrzać olej lub smalec i obsmażyć schab z każdej strony. Wystarczy lekkie obsmażenie aby mięso nie wysychało podczas pieczenia. Czosnek drobno posiekać, obsypać s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu głodny alergik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.