Focaccia z czarnymi oliwkami

Focaccia z czarnymi oliwkami

Focaccia z czarnymi oliwkami

Przepis na : śniadanie

To najlepsze pieczywo jakie jadłam, wypiekane w domu, na świeżych drożdżach, z oliwkami, które bardzo lubię. Nie kupuję praktycznie pieczywa w sklepach, jego smak pozostawia wiele do życzenia. Lubię świeże, pachnące i chrupiące, takie jak dzisiejsza focaccia.  Warto użyć drożdży w kostce, a nie tych w proszku, bowiem ciasto pięknie wyrasta, naprawdę warto spróbować, a pokochasz ten wypiek! Oprócz drożdży znaczenie ma mąka, najlepiej wybrać włoską, doskonałej jakości, podobnie z oliwą z oliwek.  S... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Autor

anetaklimeckaanetaklimecka

Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczywo, focaccia, kanapka, kanapki, śniadania, pizza przepis, pizza , przystawki, ciasto na pizze, śniadanie, pyszne ciasto, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.