Ajwar, domowa pasta nie tylko do pieczywa

Ajwar, domowa pasta nie tylko do pieczywa

Ajwar, domowa pasta nie tylko do pieczywa

Przepis na : obiad

A jwar  to pyszna pasta warzywna bardzo popularna na Bałkanach. Przygotowuje się ją w różnych kombinacjach,  najbardziej popularne  zestawienie to  papryka, bakłażan, pomidory, czosnek i chili. Najlepiej przygotowywać ją w sezonie, jednak pasta cieszy się dużym uznaniem wśród  domowników i często znika z półek spiżarni w zawrotnym tempie.  Całe szczęście potrzebne składniki są dostępne przez cały rok i  zawsze można sobie do produkować potrzebną ilość ;).   Świetnie p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczywo, pasta, pasty, papryka, warzywa, słoik, ryby, kanapka, zapiekanka z mięsem , kanapki, mięso, ryba, śniadania, zapiekanki, zapiekanka, przekąski, przetwory, obiad, zapiekanka z serem, bez pieczenia, ser biały, ryba w occie, zapiekanka warzywna, mięsa pieczone, ryby w zalewie, mięso na obiad

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.