najważniejsze - niechętnie dzieliłam się tą zupą z bratem. Była moja i już! Natomiast mam też kilka takich potraw, do których próbuję się nawrócić, są to m.in.: kotlety jajeczne czy rybne. Do dziś pamiętam jak ich nie znosiłam jako dziecko. Gdy były serwowane na obiad, zawsze powstawała w mojej głowie myśl jak się wywinąć od ich jedzenia. Ach, kombinator byłam
Fabryka pomysłówkuchni kieruję się podstawową zasadą – ma być przede wszystkim smacznie i niebanalnie. Nie mogłabym chyba jeść non stop klasyki w postaci pulpetów, gołąbków, kotletów , zup itp. To nie dla mnie. Oczywiście nie mówię, że są to złe dania, aczkolwiek są dobre raz na jakiś czas, a już na pewno nie jako podstawa mojego jadłospisu. Lubię sięgać po nowe produkty
Fabryka pomysłówwszystko sprawdzę dokładnie ( zapowiada się częstsze pieczenie) to na pewno naniosę poprawki. Jeżeli chodzi o krem do tortu korzystałam z bardzo dobrego przepisu. Znalazłam go na youtube na kanale kotlet tv. Polecam jest świetny. Na dole zamieszczam filmik, aby ułatwić Wam do niego dostęp. Czekamy, aż biszkopt ostygnie i kroimy go na trzy poziomy i przekładamy gotowym kremem. Uwaga! Polecam
cookpljest dłuższy od zwykłych robionych na proszku do pieczenia, ale za to te w smaku przypominają amerykańskie doughnutsy. Uwielbiam właśnie takie..., zjadałam jeszcze cieple :) Bazowałam na przepisie ze strony " kotlet tv ". Składniki: 380 g mąki pszennej (ja użyłam typ 550), 7 g drożdży, 180 ml mleka (ciepłego mleka), 53 g cukru, 3 łyżki masła, 1 jajko, Polewa: 1/2 tabliczki czekolady
Delicious Titbitswiększości domów ryba kojarzy się jedynie w postaci kotletów rybnych lub wersji panierowanej. Natomiast mięso rybie jest dość wdzięczne do wielu potraw z udziałem warzyw. Świetnie komponuje się w postaci sosów, jak i zapiekanek. Ryba nie musi być nudna, choć niestety sama kiedyś o niej podobnie myślałam, dopóki nie zaczęłam więcej kombinować w kuchni i łamać pewnych utartych stereotypów
Fabryka pomysłówPrzepisy na kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, piersi kurczaka w panierce kokosowej. Kotlet de volaille, skrzydełka kurczaka z piekarnika z syropem klonowym, pieczone udka z kurczaka w marynacie oraz zapiekane piersi z kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Faszerowana pierś z kurczaka. Roladki z piersi kurczaka. Roladki drobiowe. Makaron z kurczakiem. Sałatki z kurczakiem. Szaszłyki
Kulinarne Przebojekalafiora sos beszamelowy ( przepis znajdziecie TUTAJ ) przyprawy: sól, pieprz, suszone oregano i bazylia, słodka papryka koperek do dekoracji Pierś myjemy, osuszamy i dzielimy na 2 cieńsze kotlety. Kalafior dzielimy na różyczki, dokładnie myjemy i gotujemy na parze do miękkości. Mięso przyprawiamy i nacieramy z obu stron. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu elektrycznym z obu stron
Pudełko rozmaitościSznycle z indyka to prosty i dość klasyczny pomysł na danie obiadowe. Cienkie mięso smażone w panierce na maśle klarowanym to idealny obiad z różnymi dodatkami
Zasmakuj KuchniPlacki z cukinii z mąką kokosową są miękkie i posiadają delikatną kokosową nutę. Idealne dla osób na diecie keto , low carb lub
WegePrzepisMam dziś ochotę na "MIAZGĘ"! Tak, tak, wbrew pozorom nie będę przyrządzał tkanki twórczej (kambium) odkładającej się do wewnątrz komórki drewna i na zewnątrz komórki łyka
R'n'G KitchenPierś z kurczaka w musztardzie z sezamem. Super szybki i bezproblemowy pomysł na obiad ! Pyszna pierś z kurczaka w musztardzie z sezamem – każdy pokocha to danie
Zdrowy Styl Joanny